Doorgaan naar inhoud
Milieuvriendelijk werken met Doseer.nl Reinigingsmiddelen

Waarom werken met milieuvriendelijke producten?

Milieuvriendelijke producten

Werken met milieuvriendelijke producten kan veel voordelen bieden voor zowel het bedrijf als de maatschappij in zijn geheel. Graag zetten we de voordelen voor je op een rij.

Beschermt het milieu

Vaak worden milieuvriendelijke producten gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar. Simpelweg betekent dit dat ze minder schadelijk zijn voor het milieu wanneer ze worden afgevoerd. Hierdoor wordt verontreiniging van grond,- en oppervlaktewateren tegen gegaan.

Gezondheid en veiligheid

Milieuvriendelijke producten bevatten vaak minder of geen schadelijke chemicaliën en zijn daarom veiliger voor de gezondheid van de medewerkers.

Goed voor het imago van het bedrijf

Werkt jouw bedrijf met milieuvriendelijke producten, dan toont het bedrijf aan dat het zich bewust is van de impact van zijn activiteiten op het milieu. Het bedrijf toont hiermee aan dat het actie onderneemt om de impact op het milieu te verminderen. Dit kan leiden tot een positieve kijk op jouw bedrijf.

Kostenbesparend

Milieuvriendelijke producten kunnen duurder zijn dan conventionele producten, dit is overigens ook heel vaak niet het geval, op lange termijn zou het kunnen zorgen voor een kostenbesparing. Te denken valt dan aan het gebruik van biologisch afbreekbare producten, waardoor er minder afval is. Dit kan dan vervolgens weer leiden tot lagere kosten voor afvalverwijdering.

Regelgeving

Steeds meer wetten en regelgevingen verplichten bedrijven om milieuvriendelijke producten te gebruiken. Door vooruit te denken en proactief te werken met milieuvriendelijke producten, kan een bedrijf voldoen aan deze wetten en regelgevingen zonder dat het extra kosten moet maken voor aanpassingen aan de bedrijfsvoering.

Kortom, er zijn veel redenen om te werken met milieuvriendelijke producten.

Welke merken en producten moet ik gebruiken?

Wil jij de overstap maken naar milieuvriendelijke producten, dan adviseert Doseer.nl de producten van Werner en Mertz. Deze producten zijn onder te verdelen in het duurzame merk Green Care Professional en de probleem oplosser voor elk doel, Tana Professional

Vorig artikel Geurbeleving en geurmarketing op de werkvloer
Volgend artikel De verschillen tussen medische mondmaskers