Doorgaan naar inhoud

MVO & Duurzaamheid bij Doseer

MVO & Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Duurzaamheid zijn de belangrijke pijlers binnen de bedrijfsvoering van Doseer 'samen, duurzaam, schoon' is waar wij voor staan en waar u als klant op kunt rekenen. Als onderneming willen wij niet alleen financieel gezond zijn, maar zeker ook omgevingsbewust. Met aandacht voor mens én milieu.

Doseer heeft 4 pijlers waarop het beleid is afgestemd, namelijk:

  • Duurzaam - Circulair
  • Gezondheid - Ergonomie
  • Sociaal Maatschappelijk
  • Assortiment

Duurzaam - Circulair

Het onnodig gebruik van grondstoffen hoort thuis in een oude wereld. Het pand waar Doseer gehuisvest is, is op een duurzame en circulaire wijze gebouwd en ingericht. Dit hebben we gedaan aan de hand van een aantal principes. Deze principes hebben we afgezet tegen de R-ladder. We hebben gebruik gemaakt van grondstoffen, die zo lang mogelijk worden gebruikt waarna ze hoogwaardig kunnen worden hergebruikt. Daarnaast hebben we gekozen voor zoveel mogelijk hergebruik dat zorgt voor maximaal behoud van waarde.

Duurzaam - Doseer Reinigingsmiddelen

Klimaatneutraal
Het pand waarin Doseer gehuisvest is heeft 600 zonnepanelen in gebruik. Hiermee zetten we energie om in stroom. De zonnepanelen zorgen ervoor dat we onze eigen energie opwekken. Deze zonnepanelen wekken ook duurzaam de elektriciteit op die nodig is voor onze warmtepomp. De warmtepomp haalt warmte-energie uit de omgeving (water, lucht, bodem). De warmte-energie wordt vervolgens in de vorm van warmte vrijgegeven in het verwarmingssysteem dat met de warmtepomp is verbonden. Wij verwarmen ons pand zonder gas.

We gaan zuinig om met energie
Naast de zonnepanelen is het gehele pand voorzien van ledverlichting. We werken met een slim verlichtingssysteem. Door gebruik te maken van smart ledverlichting en bewegingsmelders, voorkomen we dat lampen te lang branden. De ramen zijn dubbel geïsoleerd en ondanks het nieuwe pand checken we jaarlijks op sluipverbruik, alle kleine beetjes helpen.

Duurzame inrichting - Circulair
Doseer maakt gebruik van een circulaire kantoorinrichting. We hebben gekozen voor een inrichting dat meerdere levenscycli kan meegaan. Wij werken met ons allen aan het scheiden van afval, want ook afvalverwerking kost energie. Om het papierverbruik terug te dringen werken wij met een clean desk policy en volledig digitaal.

Gecertificeerde verbruiksartikelen
De sanitaire verbruiksartikelen die wij gebruiken zijn voorzien van het Europees Ecolabel en bevatten het FSC-keurmerk. De schoonmaakmiddelen die wij gebruiken voor de dagelijkse schoonmaak zijn voorzien van een ECO-keurmerk, Cradle to Cradle Gold certificering en zijn CLP vrij.
Mocht je geïnteresseerd zijn in onze keurmerken, klik dan hier.

Wagenpark
Ook met de aanschaf van ons wagenpark houden wij rekening met een minimale belasting op het milieu, wij willen onze logistiek zo duurzaam mogelijk maken. Enerzijds om bij aanschaf van een voertuig te kiezen voor (hybride) elektrische (vracht)auto’s, anderzijds om onze routes en activiteiten van de logistiek zo efficiënt mogelijk in te plannen. De elektrische laadpaal zorgt er tevens voor dat onze relaties tijdens bezoek aan ons pand hun auto of hun e-bikes op kunnen laden.


Gezondheid - Ergonomie

Vitaliteit
Zo is het mogelijk om te fietsen tijdens het werk op de bureaufiets, zijn al onze bureaus voorzien van een zit – sta functie, en wordt er iedere maandag een heerlijke mand vers fruit geleverd. Daarnaast bieden wij onze medewerkers de kans te sporten na het werk door middel van het sport abonnement dat wij hen aanbieden.

Flexwerken
In ons kantoor bevindt zich naast een kantoor en vergaderruimte ook een woonkeuken, het hart van Doseer. Hier kunnen medewerkers samenkomen om te lunchen, werken of eventueel te brainstormen. Alle kantoorruimtes van Doseer zijn Multi-inzetbaar.


Sociaal - Maatschappelijk

Maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijke pijler in onze bedrijfscultuur. Wij vinden dat wij als Doetinchemse onderneming een steentje bij kunnen en moeten dragen aan lokale initiatieven en aan het verenigingsleven zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten, ze kunnen samenwerken en tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Zie hier welke initiatieven wij onder andere een warm hart toedragen.


Assortiment

Doseer maakt bewuste keuzes om duurzame producten op te nemen in het assortiment. Verkoop van schoonmaakmiddelen en hygiëneproducten is immers onze core business waardoor dit een erg belangrijke pijler is binnen het beleid. Ook het selecteren van Duurzame Partners is daarom belangrijk. In de hele keten kunnen wij zodoende het verschil maken. Duurzame producten zijn vaak te herleiden aan de verschillende certificeringen.

Verpakkingen
Duurzame producten aanbieden is één, maar deze ook weer duurzaam verpakken en verzenden is twee. Wij recyclen alle binnengekomen verpakkingen en zorgen ervoor dat wij deze kunnen omzetten naar opvulmateriaal. Het overige verpakkingsmateriaal dat wij gebruiken is te allen tijde uit recycled papier vervaardigd. Door bewuste keuzes omtrent verzendmethodes en verzendmateriaal kunnen wij ook ons verzendproces verduurzamen.