Doorgaan naar inhoud

Certificeringen en Keurmerken

Certificeringen en keurmerken

Doseer is continue bezig om de handelingen in de bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk uit te voeren met gecertificeerde producten. Naast de interne processen geven wij uiteraard ook het advies aan onze klanten om gebruik te maken van duurzame en gecertificeerde producten. In samenwerking met onze leveranciers bieden wij in elke productgroep artikelen aan die voorzien zijn van verschillende keurmerken en certificeringen. In onderstaande overzicht geven wij een toelichting op de verschillende keurmerken die er zijn:


Cradle to Cradle

Sommigen noemen het ‘de ultieme vorm van duurzaam ondernemen’ Net als bij de natuur is er bij Cradle to Cradle geen afval, geen schaarste en geen beperking. Het concept is gebaseerd op onbeperkt hergebruik van grondstoffen, het gebruik van duurzame energie en het stimuleren van diversiteit. De doelstelling van Cradle to Cradle is het ontketenen van een nieuwe industriële revolutie. Dit zorgt ervoor dat productie en vervaardiging een positieve invloed hebben op onze maatschappij, de economie en onze planeet.


FSC-Keurmerk

FSC oftewel Forest Steward Council. Deze internationale organisatie streeft naar een verantwoord bosbeheer wereldwijd. Met verantwoord bosbeheer doelt FSC op de bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.


Europees Ecolabel

Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten. Ze stellen strenge eisen aan het gebruik van grondstoffen, energie, water en schadelijke stoffen, afval en verpakkingen. Producten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van milieu en kwaliteit kunnen worden gecertificeerd.


Nordic Swan

Hét Scandinavische label voor schoonmaakmiddelen. Nordic Swan garandeert een milieuvriendelijke productie. Dit keurmerk staat op schoonmaakmiddelen die geen schadelijke stoffen bevatten, niet giftig zijn voor waterorganismen en net zo goed schoonmaken als vergelijkbare producten. Kijkend naar de verpakkingen is PVC verboden en wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled materiaal.


EMAS

Het EU-milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) is een door de Europese Commissie ontwikkeld premiumbeheersinstrument voor bedrijven en andere organisaties om hun milieuprestaties te evalueren, te rapporteren en te verbeteren. EMAS staat open voor elk type organisatie dat haar milieuprestaties wil verbeteren. Het omvat alle economische en dienstensectoren en is wereldwijd toepasbaar.


TüV

Een TÜV keurmerk is een bevestiging dat u een product of dienst levert dat voldoet aan kwaliteitseisen, veilig en/of milieuverantwoord is. Kwaliteitskeurmerken, veiligheidskeurmerken en milieukeurmerken zijn dan ook de meest voorkomende vormen. De verwachting van betrouwbaarheid verwacht u uiteindelijk ook van uw leveranciers en opdrachtnemers. Keurmerken zorgen dus voor een wederzijdse transparantie.


A.I.S.E. Charter

A.I.S.E. heeft tot doel duurzame levering aan te moedigen, in een vrije markt op basis van degelijke wetenschappelijke en ethische normen, concurrerend geprijsde huishoudelijke en industriële schoonmaakmiddelen die voldoen aan menselijke behoeften en kwaliteit en comfort van het leven brengen.


MVO Nederland

Als ondernemer wil je kunnen blijven ondernemen. MVO Nederland is ervan overtuigd dat dit alleen kan in de nieuwe economie: klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens. Daarom vormen we samen met ondernemers een beweging naar die nieuwe economie. Omdat we die zo snel mogelijk willen bereiken moeten we onze beweging nu zo groot mogelijk maken.


Indoor Air Controlled (Binnenlucht Gecontroleerd)

Indoor Air Controlled staat garant voor de beste informatie over de kans op toxiciteit via inademing van de producten in de binnenlucht. Elk getest product krijgt een verontreinigingsindex van A+ (zeer lage emissie) tot C (hoge emissie). Deze index is representatief voor de kans op toxiciteit via inademing van de aangetroffen verontreinigende stoffen.