Doorgaan naar inhoud
De verschillen tussen medische mondmaskers

De verschillen tussen medische mondmaskers

Welk mondmasker gebruik jij? Lees hier het verschil.

Het gebruik van de verschillende type mondmaskers blijft in Nederland een actueel thema. Toch blijven er veel vragen ontstaan over welk type masker nu het meest geschikt is voor welke handeling.
Het is inmiddels duidelijk geworden dat stoffen mondmaskers niet de juiste bescherming bieden en gezien worden als “schijn” veiligheid. Het beschermt de gebruiker en de mensen in zijn of haar omgeving namelijk minimaal.Maar welk mondmasker moeten we dan wel aanschaffen? Wij leggen het je uit.

Typen mondmaskers, de verschillen

Medische mondneusmaskers type IIR en ademhalingsmaskers type FFP2 hebben een bewezen beschermende werking. Deze maskers voldoen aan de Medische Hulpmiddelen richtlijn en aan de NEN-EN 14683 norm. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen beide kwaliteiten mondmaskers en welke moeten we nu eigenlijk gebruiken?

Ademhalingsmasker type FFP2. Dit ademhalingsbeschermingsmasker beschermt je tegen eventuele besmette deeltjes die je inademt via de lucht. Extra bescherming voor jezelf. Het masker filtert minimaal 94% van de deeltjes die je inademt. Dit masker wordt geadviseerd in de zorg, maar kan bijvoorbeeld ook in het OV of bij de kapper gebruikt worden. Het is erg belangrijk dat het masker helemaal aansluit op het gezicht om zo lekkage aan de zijkanten te voorkomen.

"Gaat u binnenkort de grens over? In Duitsland is het gebruik van een FFP2 masker sinds kort verplicht"

Mondmaskertype IIR. Een chirurgisch mondneusmasker beschermt je neus-en mondslijmvliezen tegen spatten van anderen en tegelijkertijd beschermt het masker anderen tegen jouw hoest of nies. Daarnaast filtert het wat je uitademt en zorgt het ervoor dat je niet per-ongeluk met je handen je neus, ogen of mond aanraakt. Het is belangrijk dat je zorgt dat het masker zo goed mogelijk aansluit op het gezicht.

"Zorg ervoor dat het masker zo goed mogelijk aansluit op je gezicht".

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Doseer.nl Reinigingsmiddelen
0314-740320 of mail naar info@doseer.nl

Vorig artikel Waarom werken met milieuvriendelijke producten?
Volgend artikel Hygiëne is juist schoonmaken (+ desinfectie)