Doorgaan naar inhoud
Geurbeleving en geurmarketing op de werkvloer

Geurbeleving en geurmarketing op de werkvloer

Inspelen op geurbeleving en geurmarketing

Geuren hebben een grote impact op onze emoties en gedrag. Wist je dat mensen keuzes voornamelijk maken op basis van gevoel? En dat ons gevoel voor 80% door geur wordt bepaald?

De positieve beleving van geur

Creëer door middel van geuren een positieve beleving voor medewerkers en klanten en zo een productievere en aangenamere werkomgeving of verblijfsomgeving te creëren. Hoe?

Doseer.nl legt het je graag uit. Hieronder vind je een aantal tips en feiten over geurbeleving en geurmarketing.

Kies de juiste geuren

Een goede geurbeleving begint met het kiezen van de juiste geuren. Een geur als lavendel kan helpen stress te verminderen of juist de concentratie verhogen. Je kunt ook geuren gebruiken om de stemming van medewerkers te verbeteren, bijvoorbeeld door een energieke geur, zoals citroen. Hieronder vind je de werking van een aantal geuren:

-Opwekkend en verfrissend

Sinaasappel en pepermunt

-Ontspannend

Lavendel, vanille, kamille en mango

-Energierijk en verfrissend

Munt, eucalyptus, mandarijn, en rozemarijn

-Goed voor het creatieve brein

Citroen, limoen, vanille en passiebloem

-Goed voor de concentratie en probleemoplossend vermogen

Tutti Frutti, citroen, eucalyptus, limoen, pepermunt en sinaasappel

-Gevoel van positiviteit

Cipres, citroen, grapefruit en limoen        

Merkidentiteit

Geurmarketing kan ook worden ingezet om een merkidentiteit te creëren. Door het ontwikkelen van een specifieke geur die wordt geassocieerd met hun merk. Voor je deze geur door in alle bedrijven, zorgt dit voor herkenbaarheid.

De juiste geur verhoogd de productiviteit

Het toevoegen van geuren aan de werkomgeving kan ook helpen om de productiviteit te verhogen. Citrus en pepermunt zijn in dit geval een goed keuze. Dit zijn verfrissende geuren die tevens zorgen voor een goede concentratie en een goede concentratie leidt tot het minder maken van fouten.

Soorten geurverspreiders

Bedrijven kunnen geurbeleving en geurmarketing op de werkvloer toepassen door middel van geurverspreiders, te denken valt aan geurende urinoirmatten, saniclips en uiteraard de luchtverfrissers. Tip! Iedereen reageert anders op geuren. Test daarom een aantal verschillende geuren. De geuren moeten niet te sterk, niet te vlak en zeker niet onaangenaam ruiken.

Kortom, geuren kunnen worden gebruikt om een positieve werksfeer en omgeving te creëren. Ze kunnen bijdragen aan de merkidentiteit van jouw bedrijf en zelfs de productiviteit verhogen.

Nieuwsgierig geworden naar het assortiment van Doseer.nl

Klik dan hier voor: Luchtverfrissers, Saniclips en Urinoirmatten

Vorig artikel Maak kennis met E-tissue 100% circulair Hygiënepapier
Volgend artikel Waarom werken met milieuvriendelijke producten?