Doorgaan naar inhoud
Jeroen Drenth ondertekend op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de Green Deal 3.0

Green Deal - Samen werken aan duurzame zorg

Vrijdag 17 november jl. heeft onze collega Jeroen Drenth op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de Green Deal 3.0 ondertekend.

Met het tekenen van de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg committeren wij ons aan de doelstellingen die zijn geformuleerd voor een "duurzame zorg", namelijk:

♻ Meer inzet op gezondheid
♻ Het vergroten van de bewustwording en kennis
♻ 55% minder directe CO2-uitstoot in 2030 en klimaatneutraal in 2050
♻ 50% minder primair grondstoffengebruik in 2030 ten opzichte van 2016 en maximaal circulaire zorg in 2050
♻ Verminderen van de milieubelasting van medicatie(gebruik)

Als leverancier in duurzame en innovatieve schoonmaakoplossingen leveren wij onze bijdrage door bewuste keuzes te maken in ons assortiment. Wij vinden het belangrijk dat wij adviseren volgens de laatste normering met daarbij het gebruik van de juiste verantwoorde middelen en materialen waarbij de impact op het milieu zo laag mogelijk is. Dit advies moet leiden tot een efficiëntere schoonmaak en ergonomisch verantwoorde handelingen door het uitvoerend personeel.

Door een efficiënte planning van onze afdeling logistiek verminderen wij onze transportbewegingen om de CO2 uitstoot te verminderen. Ook met het gebruik van circulaire verpakkingen en het recyclen van verpakkingsmaterialen dragen wij eraan bij om de CO2-emissie van dienstverlening aan de zorg te verlagen.

Doseer: "Samen, Duurzaam, Schoon"
Vorig artikel Schoonmaakrobots – De toekomst van Efficiënt schoonmaken
Volgend artikel Nu in ons assortiment: Bacillol® zero tissues