Doorgaan naar inhoud
Schoonmaaktips voor kantoor

Schoonmaaktips voor kantoor

Het merendeel van je tijd breng je door op je werkplek. Een bron van bacteriën door het gebruik van je toetsenbord, muis en telefoon. Niet fijn, want werken doe je het beste in een schone omgeving. Als je op kantoor geen schoonmaker hebt die alles poetst, hebben wij enkele belangrijke schoonmaaktips voor je. Lees ze hieronder!

Ruim dagelijks je bureau op en reinig deze

Aangezien je vele uren achter je bureau zit, spaar je heel wat spullen. Ruim dit dagelijks goed op. En maak ook je toetsenbord, computerbeeldscherm en bureaublad iedere dag schoon met bijvoorbeeld reinigingsdoekjes. Dit is hooguit enkele minuten werk en zorgt voor een schone en frisse werkplek. Zorg dat dit een gewoonte wordt; doe dit ’s ochtends als je binnenkomt of ’s avonds voordat je weer naar huis gaat.

Stofzuig regelmatig op plekken waar gegeten wordt

Eet je iedere dag je boterham op je werkplek? Of eten jij en je collega’s de lunch in de bedrijfskantine? Grote kans dat de broodkruimels overal terug te vinden zijn. Vergeet daarom ook niet om tenminste één of twee keer achter en onder je meubilair te stofzuigen. Op deze plekken verzamel je in korte tijd de grootste stofnestjes. En denk hierbij ook aan je bureaustoel. Op die plek wordt ook veel stof verzameld.

Maak onderlinge schoonmaakafspraken

Zorg dat je onderlinge afspraken over de schoonmaak hebt. Spreek met je collega’s af welke schoonmaaktaken er dagelijks of wekelijks moeten worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een afspraak om je koffiekopje dagelijks in de vaatwasser te zetten en niet te laten slingeren op het aanrecht. Of maak een regel dat een bepaalde afdeling verantwoordelijk is voor het legen van de afvalbakken of het schoonhouden van het koffieautomaat. Vele handen maken licht werk!

Meer informatie

Wil je graag nog meer informatie over deze schoonmaaktips? Of heb je aanvullende vragen over onze producten? Doseer.nl heeft een enthousiast team voor je klaar staan, met mensen die niets liever doen dan jou optimaal te bedienen in je schoonmaakstrategie. Schoon, fris en snel, dat is Doseer.nl. Neem contact met ons op.